left-triangleup-triangleright-triangleright-arrowdown-trianglemenu-thinright-pointerdown-arrowcross-thinleft-arrow
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte 2021aarsrapport.banenoreiendom.no aksepterer du denne bruken.
Les mer

Vi er Norges ledende ­knutepunktutvikler.

Vi har et unikt ståsted som både statseid og kommersiell eiendomsaktør, og er en viktig bidragsyter til bærekraftig by- og stedsutvikling. Målet vårt er å skape attraktive og effektive kollektivknutepunkt som bidrar til at flere velger tog.

Vi eier, utvikler og forvalter jernbanestasjoner, togverksteder og en rekke andre jernbaneeiendommer. Tomtebanken omfatter et stort antall sentrumsnære eiendommer over store deler av landet. Oppdraget vårt er å utvikle knutepunktene med boliger, kontor- og næringsbygg og hoteller. På denne måten spiller vi en viktig rolle i utviklingen av klimanøytrale og bærekraftige byer og tettsteder, og vi gjør det enklere for folk å gå, sykle eller ta toget eller annen kollektivtransport. Utbytte fra virksomheten bidrar til å delfinansiere jernbanen.

På stasjonene tilbyr vi gode fasiliteter for de reisende ved å legge til rette for hyggelige venterom og serveringssteder, fine butikker og vi tilbyr pendlerparkering for sykler og biler. Til togoperatørene tilbyr vi funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg som sikrer optimal drift av jernbanen. Bane NOR Eiendom AS har rundt 150 dyktige medarbeidere med ledende kompetanse i forvaltning og utvikling av eiendom. Vi er en del av Bane NOR SF, og har hovedkontor i Oslo samt regionskontorer i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Skien, Trondheim og Narvik.

– Vårt samfunnsoppdrag og viktigste miljøbidrag er å utvikle gode kollektivknutepunkt som gjør det mer attraktivt å bruke toget. Avkastningen fra vår virksomhet er et viktig bidrag i finansieringen av jernbanen.


Har du lest disse?

Styret og ledergruppen

Presentasjon av styret og ledergruppen i Bane NOR Eiendom.

Les mer

Styrets beretning og årsregnskap

Les hele styrets beretning med fullstendig årsregnskap for 2021.

Les mer

Leder: Gode resultater både for miljøet og for bunnlinja

Eiendommene og utviklingsprosjektene våre er uløselig knyttet til knutepunktene og jernbanen. Det er her vi planlegger, forvalter og utvikler eiendommene. Målet vårt er å skape attraktive knutepunkt som gjør at flere benytter toget fremfor privatbilen.

Les mer

Året som gikk

Utvalgte høydepunkter i Bane NOR Eiendoms virksomhet fra januar til desember 2021.

Les mer

Gjør Oslo S til et varmere sted

I det travle mylderet av reisende på Oslo S strander mennesker som ikke finner veien videre i livet. Men noen ser nettopp dem som nesten forsvinner i mengden. I samarbeid med Bane NOR Eiendom gjør Kirkens Bymisjon Oslo S til et varmere sted.

Les mer

Grønn vei – hele veien

Sykkelhotell, mikromobilitet, selvkjørende busser og kombinert og fleksibel betalingsløsning for bil og sykkel. Dette er bare noen av prosjektene Bane NOR Eiendom tester ut for å gjøre det lettere å velge grønt – hele veien.

Les mer