left-triangleup-triangleright-triangleright-arrowdown-trianglemenu-thinright-pointerdown-arrowcross-thinleft-arrow
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte 2021aarsrapport.banenoreiendom.no aksepterer du denne bruken.
Les mer

Eiendommene og utviklingsprosjektene våre er uløselig knyttet til knutepunktene og jernbanen. Det er her vi planlegger, forvalter og utvikler eiendommene. Målet vårt er å skape attraktive knutepunkt som gjør at flere benytter toget fremfor privatbilen.

Å legge til rette for at flere kan benytte toget, sykle, gå eller bruke andre kollektivtilbud er bærekraftig. Vi prioriterer derfor arbeidet innenfor de områdene som gir best effekt for folk, samfunnet og miljø­ et, og hvor vi kan gjøre størst forskjell.

Våre drøyt 200 ansatte gjør en formidabel jobb, og det er deres innsats som gjør at vi er landets ledende knutepunktutvikler. Takket være dem oppnådde vi et milliard­resultat i 2021. Knutepunktutvikling og bærekraft henger sammen. Når vi åpner nytt togverksted i Bergen, planlegger nye bydeler i Hamar og Drammen, og bygger og selger hotell i Drammen, så gjør vi det for at flere kan velge toget. Dessuten bidrar vi til å delfinansiere jernbanen. Det er bærekraft.

Vi avsluttet et kapittel da vi solgte oss ut av Oslo S Utvikling (OSU) sommeren 2021. Vi er stolte av arbeidet vi har vært med på der, og miljøeffektene det har gitt. Utbyggingen i Bjørvika bidro med 12 500 arbeidsplas­ser og samtidig en reduksjon på 15 tonn CO2-­utslipp hver dag. Det tilsvarer 75 750 km med bensinbil. Nevnte jeg bærekraft?

I desember slapp vi en spennende nyhet: Oslobolig. Sammen med Oslo kommune, OBOS og NREP skal vi tilby boliger i Oslo til dem som ikke har egenkapital til å komme seg inn på markedet. Å bo et sted der du reiser med buss, tog eller bane i stedet for å være avhengig av bil, er bærekraftig. Å sørge for at alle får være med på boligreisen i det norske samfunnet, er sosial bærekraft.

Vi prioriterer arbeidet innenfor de områdene som gir best effekt for folk, samfunnet og miljøet, og hvor vi kan gjøre størst forskjell.

Jon-Erik Lunøe, administrerende direktør i Bane NOR Eiendom AS

Pandemien gjorde året vanskelig for mange av leietakerne våre. Noen klarte seg dess­verre ikke, mens andre gjorde det bra med eller uten litt drahjelp fra oss som utleier. Vi tjente mindre på grunn av lavere omsetning, men fikk likevel et resultat vi er stolte av samtidig som vi klarte å beholde så mange leietakere som mulig.

Med omtrent 200 utviklingsprosjekter på forskjellig stadier rundt i landet blir det mye som skjer i 2022 også. Vi er allerede i gang med medvirkningsprosesser i Halden, Ski, Drammen, Trondheim og Hamar, og setter spaden i jorda for Campus Kristiansund og flere boligprosjekter. Kontorbygg på Quad­rum i Kristiansand og på Voss er ferdigstilt pluss verkstedet i Bergen. Dette er bare noen få eksempler. Å vise at vi er Norges ledende knutepunktutvikler er ikke vanskelig.

Administrerende direktør Jon-Erik Lunøe

Har du lest disse?

Året som gikk

Utvalgte høydepunkter i Bane NOR Eiendoms virksomhet fra januar til desember 2021.

Les mer

Gjør Oslo S til et varmere sted

I det travle mylderet av reisende på Oslo S strander mennesker som ikke finner veien videre i livet. Men noen ser nettopp dem som nesten forsvinner i mengden. I samarbeid med Bane NOR Eiendom gjør Kirkens Bymisjon Oslo S til et varmere sted.

Les mer

Skaper nytt liv i byen

Hvordan kan Kristiansand bli en enda grønnere og mer levende by? Quadrum skal bidra. Det nye kvartalet som reiser seg i sentrum skal bidra til å styrke byen og lokke folk til Kvadraturen.

Les mer

Mer enn bare en stasjon

En god togreise starter allerede når du setter foten på stasjonen. Derfor jobber Bane NOR Eiendom kontinuerlig med å skape levende stasjoner. Hva som skal til, varierer fra sted til sted.

Les mer

Inviterer fremtidens leietakere inn

Nye trender preger eiendomsmarkedet. Framtidens leietakere ønsker seg langt mer service enn gårsdagens. Nå er Bane NOR Eiendom godt rigget til å invitere dem inn.

Les mer

Verksteder for fremtiden

Økende behov for verksteder har ført til storsatsing hos Bane NOR Eiendom. Gamle verksteder skal moderniseres, og flere nye bygges. – Vi skal sørge for at togene får det vedlikeholdet de trenger minst 20 år frem i tid.

Les mer